Maai Mei Niet

​Ook in 2023 kan jij een verschil maken voor onze biodiversiteit. Knack roept samen met Bond Beter Leefmilieu, Velt, KULeuven, Hogeschool Gent en Het Ministerie voor Natuur voor de derde keer burgers, bedrijven en overheden op om een maand lang het gras niet of minder te maaien.

Langer gras waarin bloemen mogen bloeien maakt onze leefomgeving gezonder en klimaatbestendiger.

Duizenden Vlamingen en meer dan 100 steden en gemeenten deden vorig jaar mee.
Sluit je je ook aan bij de pelouse-revolutie?

Wist je dat je door niets te doen een grote bijdrage kunt leveren aan onze natuur? Minstens 10 procent van Vlaanderen bestaat uit tuin, dat is evenveel als onze oppervlakte bos. Jouw tuin kan ook een stukje natuur zijn, en dus een cruciale bijdrage leveren aan ons milieu.

Met Maai Mei Niet wil Knack helpen om de klimaat- en milieucrisis aan te pakken. In de eerste plaats door de burger te sensibiliseren over de impact die ze kunnen hebben met hun eigen tuin, hoe groot of klein die is. En dat met kleine, zelfs plezierige ingrepen zoals minder en creatiever gras maaien. Zo focust Knack op de oplossingen, zonder het probleem uit de weg te gaan.

Daarnaast is Maai Mei Niet een laagdrempelig citizen science-project. Door de actie elk jaar te herhalen, hoopt Knack een zicht te krijgen op wat groeit in de tuin van de Belg. De herhaling moet zowel de data doen accumuleren als het sensibiliseringseffect vergroten.

Een project van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met